Blog; Sylvana ondergaat een TCA Peeling!

 In blog

Ok, vandaag is het zo ver. Ik krijg een TCA peeling! Het is helaas alweer een paar jaar geleden dat ik deze peeling zelf heb mogen ervaren. Ook direct het moment dat ik verliefd werd op peelings. Een TCA peeling is een veel uitgevoerde behandeling bij ons in de kliniek. Helaas heerst er nog veel onbekendheid over de kracht van deze unieke behandeling. Vandaar dat ik hem vandaag zelf onderga, zodat jullie een duidelijk beeld krijgen wat een TCA peeling precies is en wat het doet. Maar bovenal: waarom dit één van mijn meest favoriete behandeling EVER is! Ik moet toegeven, het is geen ontspannen behandeling of iets wat je even in je lunchpauze doet. MAAR geloof me, it’s worth it! Ik maak er graag tijd voor vrij. Ik heb ook geen vrije dagen ingepland. Ik vind het zelf geen probleem om met schilfers te werken. Kan ik onze klanten gelijk vertellen dat mijn huid natuurlijk niet voor niets zo mooi blijft. hihi 😊 Ik weet dat mijn huid na een week weer zal gaan shinen! Dus kom maar op, ik ben er klaar voor!

Voordat ik mijn ervaring met jullie ga delen, zal ik eerst uitleggen wat een TCA peeling precies is. Voor welke huiden het geschikt is en wanneer je deze peeling beter niet kan doen.

 

Wat is het?

TCA Peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Een TCA peeling, ook wel Trichloorazijnzuur genoemd, kun je zien als één van de sterkste peelings die wij gebruiken. Het zuur werkt anders dan andere zuren die we gebruiken tijdens onze behandelingen. In plaats van dat het de huidcellen verweekt, laat het de eiwitten in onze huid stollen. Daarnaast komt TCA dieper in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine in onze lederhuid wordt gestimuleerd. De peeling kan in verschillende concentraties en lagen worden toegepast. Afhankelijk van de sterkte wordt in veel gevallen een kuur van drie behandelingen geadviseerd. Uiteraard is het ook mogelijk om 1 behandeling te ondergaan.

Voordelen:
 Frissere en jongere uitstraling van de huid
 Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 Verbetering van de conditie van de huid
 Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 Verminderen van pigmentvlekken
 Werkt zowel preventief als probleemoplossend

Voor wie?
Deze peeling kan over het algemeen bij de volgende huidcondities worden ingezet; fijne lijntjes en rimpels, rokershuiden, acnelittekens, grovere poriën, tekenen van huidveroudering, doffe huid, zonbeschadigde huid, oppervlakkige pigmentatie.

Voor wie niet?
Wanneer je één van de volgende kenmerken hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen geen TCA peeling uitvoeren; actieve koortslip – donkere huidskleur- huidbeschadigingen, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap – zonverbrande huid – actieve acne – gebruik van huid verdunnende medicatie – gebruik hydrocortison – hormoonbehandelingen. (alleen in overleg met behandelend arts)

Voorbereiding
Een TCA peeling is een intensieve peeling. Voor een goed resultaat is een goede voorbereiding daarom extra belangrijk. Hoe gezonder de huidbarrière is, hoe beter het resultaat. Zelf gebruik ik al aardig wat producten van Dermalogica en daarnaast ook nog voedingssupplementen van Laviesage. Ik geloof namelijk dat een gezonde huid mede afhangt van de juiste voeding. Daarom doe ik elke ochtend twee schepjes Skin Booste & Lift door mijn sapje heen. Dit is een anti-aging formule met daarin alle nodige voedingstoffen om de huid van binnenuit een facelift te geven. Het bevat hoge concentraties collageen, ceramiden, hyaluronzuur en vitamine D3. Zeker in combinatie met een behandeling zal het zorgen voor een boost aan collageen! 😊

Voorbereiding

 

Huidscan

De behandeling
Voorafgaand aan de behandeling krijg ik eerst een intake gesprek. Veiligheid voorop! Daarna start de behandeling met een dubbele reiniging van mijn huid. Om de peeling extra goed te laten werken wordt mijn huid na het reinigen eerst geprept met een gaasje en prepvloeistof. Zo kan de peeling daarna zijn werk extra goed doen. De TCA peeling wordt in maximaal drie lagen aangebracht. Hoeveel lagen er worden aangebracht hangt mede af van de reactie van mijn huid. Daarom wordt er na elke laag minuten gewacht. De eerste laag voel ik nauwelijks. Een kleine tinteling op mijn wangen en rond mijn neus. Juliette besluit om in totaal drie lagen aan te brengen. Deze lagen voel ik ook direct meer dan de eerste laag. Het lijkt een beetje alsof je huid in de brand staat. Gelukkig duurt dit niet lang. Na 15 seconde wapperen voel ik het brandden al redelijk weg trekken. Op naar de derde laag! En om het allemaal nog net iets ingewikkelder te maken brengt Juliette na de peeling ook nog eens Retinol (5%) aan. Dit zal zorgen voor een extra boost aan vernieuwing. Als laatste wordt er een SPF50 poeder aangebracht om de huid goed te beschermen. Geen creme op basis van water, aangezien de huid de eerste zes uur na de behandeling niet in contact mag komen met water. Zo kunnen de peeling en Retinol goed doorwerken om samen actief alle fijne lijntjes en rimpels aan te pakken. Kom maar op! 😊

 

Na de behandeling
Mijn huid reageert gelukkig heel goed! Nauwelijks roodheid of frosting. Bij het gebruik van een TCA peeling kan er namelijk frosting ontstaan. Witte plekjes die betekenen dat er op die plaats geen volgende laag mag worden aangebracht. Wees niet bang. Het is een hele normale reactie!
Mijn huid voelt na de behandeling zoals verwacht droog en trekkerig aan. Ik moet na mijn behandeling ook weer direct aan het werk. Gelukkig maar dat het niemand opvalt. Zelfs ik ben verbaasd! Alleen weet ik uit ervaring dat dit niet zo blijft. Meestal na twee tot drie dagen zal het vervellen starten en ongeveer 3 tot 4 dagen aanhouden. Wat uiteraard per huid verschillend is.
Ik merk dat mijn huid vanaf de derde dag rond mijn mond en neus begint te vervellen. Dag vijf is het vervellen op zijn hoogtepunt en merk ik daarnaast ook dat ik iets meer onzuiverheden heb. Wat een normaal verschijnsel is! Mijn dochter van 10 vond het allemaal maar vreemd haha. “Mams, wat doe je jezelf aan.” Direct het juiste moment om goed uit te leggen dat een mooie huid niet vanzelf komt en dat mama als een soort slang een hele nieuwe huid krijgt. 😉

Dag 1

Dag 3

Dag 5

Dag 5

Dag 7

Dag 7

 

 

 

 

 

 

 

 

Een week na mijn behandeling zijn alle velletjes verdwenen. Hoewel het nog wel ligt trekt en strakker aanvoelt. Mijn meest opvallende verbetering zijn toch wel de grote poriën die ik op mijn wangen had, deze zijn veel kleiner en onopvallender geworden. De komende weken zal ik mijn huid extra goed voeden en, zoals ik altijd al doe, goed beschermen. Na ongeveer een maand is alles weer hersteld en kan er eventueel een tweede behandeling ingepland worden. Het beste resultaat is ook echt pas zichtbaar na een aantal weken. Ik moet dus nog eventjes geduld hebben. Keep you posted! 🙂

Wil je het maximale uit je peelings halen, dan adviseer ik altijd een kuur van drie behandelingen achter elkaar in te plannen inclusief de juiste verzorging voor thuis! Net zoals bij de tandarts is resultaat alleen mogelijk als de huid thuis ook goed verzorgd wordt.

 

Liefs,

Sylvana

Ps: Mijn voor en na foto’s gemaakt door onze huidscanner ” de Observ”zal ik vier weken na mijn behandeling toevoegen aan deze blog. Zo krijgen jullie het beste resultaat te zien. Wordt vervolgd.

 


Ben je benieuwd of een TCA peeling iets voor jou is? Maak gerust een afspraak voor een gratis intake inclusief huidscan.

Online een afspraak maken? Klik Hier

Prijs TCA Peeling:

  • TCA Peeling € 139,-
  • Kuur van drie behandelingen €369,-

 

0