Hoe verloopt onze peeling behandeling?

 In blog, Nieuws

 


The Peeling Company hecht veel waarde aan het informeren van haar klanten. Wij geloven dat het behalen van een goed resultaat mede afhangt van een goede voorlichting.  Mochten er vragen zijn, horen wij het graag. 🙂 Veel lees plezier!

Online een afspraak maken voor een gratis intake inclusief huidscan? Klik hier  

 

Wat is een chemische peeling?

Een peeling bevat natuurlijke zuren, zoals Glycolzuur, Melkzuur of Salicylzuur die beschadigde cellen er af ‘pelt.’Hierdoor komen de frisse en jonge huidcellen tevoorschijn. Naarmate we ouder worden neemt onze natuurlijke celdeling af, waardoor onze dode huidcellen langer op de huid blijven liggen. Een chemische peeling vermindert rimpels, oneffenheden, zonbeschadiging en acne-littekens sterk.

Is een chemische peeling geschikt voor mij?

Mensen met een goede algehele gezondheid, realistische verwachtingen en een gezonde huidteint zijn geschikte kandidaten voor het ondergaan van een chemische peeling. Een chemische peeling kan worden toegepast bij de volgende huidcondities: Fijne lijntjes en/ of rimpels, vale en/of doffe huid, grove poriestructuur, verstopte poriën en/of ontstekingen/ rokershuid/ zonbeschadigde huid/ acne/ acnelittekens/ pigmentvlekken/ zwangerschapsmasker/ ouderdomsvlekken/donkere huidskleuren/ alle huidtypen (vet/normaal/ droog).

 

Wanneer mag een peeling niet worden uitgevoerd?

Wanneer je één van de volgende aandoeningen hebt, kunnen wij helaas uit veiligheidsoverwegingen geen peeling uitvoeren. Herpes infecties (koortslip) – Huidbeschadigingen, zoals: eczeem, psoriasis – zwangerschap – zonverbrande huid – gebruik van huid verdunnende medicatie, bijv.  Accutane of Roaccutane – gebruik hydrocortison – hormoonbehandelingen (alleen in overleg met behandelend arts).

 

Voorafgaand aan de behandeling:

Voordat de eerste chemische peeling behandeling plaatsvindt, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek zullen wij samen met u alle persoonlijke gegevens doornemen. Daarna zal er uitgebreid ingegaan worden op de behandeling zelf, uw verwachtingen, mogelijk resultaat en eventuele  contra-indicaties. Na akkoord worden er foto’s van uw gezicht gemaakt met de huidscanner Skin Observ, met als doel het bepalen van ons startpunt m.b.t. het te behalen resultaat. Bij een gevoeligheid voor koortsblaasjes wordt geadviseerd 7 dagen voor de peeling het voedingssupplement L-Lysine te slikken dit om de kans op een uitbraak te verkleinen. De behandeling kan bij een actieve koortslip niet worden uitgevoerd.

 

Hoe verloopt de behandeling?

Onze behandelingen zijn ingedeeld in drie verschillende levels: level 1 (oppervlakkig) tot level vier (diep). Na het intakegesprek wordt er bepaald welke peeling het beste aansluit op jouw wensen en huidconditie. Welke stof voor de behandeling wordt gekozen en in welke concentratie is namelijk mede afhankelijk van het gewenste resultaat.

Weet je bij het online inplannen van je afspraak niet precies welke behandeling je moet kiezen? Dan raden wij altijd aan om te kiezen voor een level 1 45 of 60 minuten (inclusief epileren). We kunnen dan altijd switchen tussen verschillende levels (indien gewenst). Online een afspraak inplannen? Klik hier

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?

Tijdens een chemische peeling kunt u vanaf level 2 een warm of branderig gevoel ervaren. Hoe hoger het level, hoe meer deze symptomen naar voren kunnen komen. Mocht u een branderig gevoel ervaren hebben wij indien nodig een waaier. Hierdoor wordt het branderig gevoel aanzienlijk minder. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?

Direct na de behandeling:

 • Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen. Net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Dit komt voornamelijk voor vanaf level 3 Bij een level 1 en 2 peeling komt roodheid nauwelijks voor.

Eerste week na de behandeling

Level 1/ 2: 

 • Geen tot weinig bijwerkingen. De huid zal nauwelijks tot niet gaan schilferen en make-up mag dezelfde dag weer worden aangebracht.

Level 3/4

 • Enkele dagen na de behandeling (meestal vanaf dag 2)  zal de huid in veel gevallen gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken. Hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid. Het schilferen en het droge gevoel start meestal vanaf dag 2 en kan zo’n 4 tot 5 dagen duren. Hoe vaker je een peeling ondergaat, hoe minder de huid zal gaan schilferen. Meestal begint het schilferen tussen dag 1 en 3 en start rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. Uw hals en voorhoofd vervellen vaak als laatste. Mocht dit gebeuren dan adviseren wij u een voedende moisturizer te gebruiken. In sommige gevallen kan de huid roodheid vertonen of branderig aanvoelen. Dit zal meestal in 1 tot 3 dagen weer verdwijnen.
 • Bij een TCA peeling kan de huid strak aanvoelen en eventueel tijdelijk wat donkerder kleuren. Dit wordt veroorzaakt door de dode huidcellen en zal weer verdwijnen nadat deze zijn vernieuwd.

In hele zeldzame gevallen;

 • Korstvorming wat na enkele dagen vanzelf geneest. Het is belangrijk om hier absoluut niet aan te zitten!
 • Pigment verschillen.
 • Tijdelijk activeren talgproductie.
 • Ontstaan littekenvorming. Dit is meestal het gevolg van krabben of wrijven gedurende de korstvorming.

Wat mag u niet doen na de behandeling?

Level 1/ 2:

 • Op dezelfde dag van de behandeling dient u warmtebehandelingen zoals sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden.
 • Bescherm uw huid tegen daglicht met minimaal een SPF30 Doe dit voor minimaal 14 dagen om zo de kans op hyperpigmentatie te verminderen.

Level 3/4:

 • Na een chemische peeling moet u de directe zon (en de zonnebank) absoluut minimaal 2 weken vermijden. Gebruik dagelijks een UV bescherming met SPF50.
 • Tot drie dagen na de behandeling dient u warmtebehandelingen zoals sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden.
 • Niet trekken aan de loslatende vellen of korstjes.
 • Het gebruiken van een scrub/ peeling thuis mag pas weer na 10 dagen.
 • Harsen mag pas weer na 14 dagen.

 

Moet ik bepaalde producten na de behandeling gebruiken?

Voor het behalen van het beste resultaat geven wij na de behandeling een aangepast thuisadvies. Wij adviseren dit productadvies thuis op te volgen. Belangrijk is hierbij het dagelijks gebruik van een daglicht bescherming (minimaal SPF 30). Het productadvies voor thuis hoort bij onze service met als doel uw huid te verbeteren. Belangrijk is om te weten dat ons advies u tot niets verplicht.

 

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

Waarschijnlijk zult u direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Hoe hoger het level, hoe zichtbaarder het resultaat is. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. Afhankelijk van het doel van de kuur kan het aantal behandelingen worden vastgesteld. Over het algemeen zien de meeste mensen na 3 à 4 behandelingen al resultaat. Wel willen we daarbij benadrukken dat resultaat afhankelijk is van verschillende factoren. De belangrijkste factoren voor het behalen van resultaat zijn; soort huidprobleem, regeneratievermogen van de huid, gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten (inclusief een dagelijkse bescherming tegen daglicht van minimaal spf30). Wij zullen altijd ons uiterste best doen om uw huid op een deskundige en eerlijke manier te behandelen om zo de huid te verbeteren. Echter kunnen wij resultaat nooit garanderen.

 

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Informeer hier naar bij uw zorgverzekeraar. Bij diverse indicaties, zoals bijvoorbeeld acne, is namelijk een vergoeding mogelijk. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Bekijk hier de Acne vergoeding voor 2020: Klik hier

Tarieven: Klik hier 

 

 Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, kun je altijd mailen naar info@thepeelingcompany.nl of bellen naar 020-3316235 Een afspraak inplannen kan via de volgende link:  Afspraak inplannen

 

 

 

0