Blog; Wat maakt Vitamine C zo uniek?

 In Uncategorized

Je weet waarschijnlijk al dat Vitamine C belangrijk is voor je gezondheid. Maar wist je dat het ook een krachtpatser is op het gebied van huidverzorging? Vitamine C is één van de krachtigste antioxidanten die er is: het pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid. Iets wat onze huid goed kan gebruiken. Elke dag weer krijgt het te maken met allerlei inwendige en uitwendige factoren zoals roken, stress, voeding of luchtvervuiling die allemaal stuk voor stuk invloed hebben op onze huid. Bij al deze processen worden vrije radicalen aangemaakt. Onstabiele moleculen die de huid sneller doen verouderen, wat kan resulteren in bijvoorbeeld: hyperpigmentatie, fijne lijntjes, rimpels en verlies aan elasticiteit. De huid kan zich verdedigen tegen deze processen, maar heeft daarbij wel hulp nodig. Antioxidanten zoals Vitamine C helpen de huid te beschermen door deze vrije radicalen zoveel mogelijk te neutraliseren.

Vrije Radicalen
Vrije radicalen zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten. Lichamelijke veroudering is in principe een gevolg van schade door vrije radicalen. Bij bijna elk proces in ons lichaam komen vrije radicalen vrij, maar ook factoren van buitenaf kunnen de aanmaak van vrije radicalen een boost geven, zoals de eerder genoemde stress, zon, luchtvervuiling of roken. Maar wat zijn nu precies vrije radicalen hoor ik je denken? Tijdens mijn trainingen legde ik het altijd uit aan de hand van het volgende voorbeeld; vrije radicalen hebben één been, maar willen graag op twee benen lopen. Om twee benen te krijgen stelen ze één been van een gezonde cel in jouw lichaam. De “schadelijke” vrije radicalen lopen vervolgens verder op twee benen en laten de beschadigde cel achter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een appel. Als je deze in de zon laat staan, wordt hij na een paar minuten bruin. UV straling veroorzaakt namelijk een boost aan schadelijke vrije radicalen, welke op hun beurt de appel weer beschadigen en verouderen.

Antioxidanten
Antioxidanten, in zowel voeding als cosmetica, vormen een belangrijke onderdeel om de schadelijke gevolgen van deze vrije radicalen te voorkomen. Als je bijvoorbeeld over de eerder genoemde appel een beetje sinaasappelsap met vitamine C strooit, behoud hij veel langer zijn mooie, stralende kleur. Antioxidanten (zoals vitamine C) zijn vrije radicalen vangers en beschermen jouw huidcellen tegen beschadigingen.

Vecht terug met Vitamine C
Laten we bekijken wat Vitamine C zo’n krachtig ingrediënt maakt. Nieuw onderzoek toont aan dat Vitamine C in staat is om het  beschermingsmechanisme van de huid te versterken, waardoor de huid in staat is om zichzelf te beschermen tegen oxidatieve stress. Hierdoor biedt Vitamine C bescherming van zowel buitenaf als binnenuit. Daarnaast is ook wetenschappelijk bewezen dat Vitamine C als krachtige antioxidant invloed heeft op de drie belangrijke biochemische processen die huidveroudering veroorzaken;

 1. De vorming van vrije radicalen (Reactive Oxygen Species, ROS)
 2. Enzymen die zorgen voor wondheling (Matrix Metalloproteinases, MMP)
 3. Versuikering (Advanced Glycation End-Products, AGEs)

Niet alle Vitamine C is hetzelfde
Er zijn honderden huidverzorgingsproducten met Vitamine C verkrijgbaar en veelal beloven ze significante resultaten – maar de meeste producten leveren niet het beloofde resultaat. Dat is omdat de effectiviteit van Vitamine C in cosmetica afhankelijk is van bepaalde eigenschappen van de formule. Er zijn twee factoren die hierbij van belang zijn: De Vitamine C moet stabiel zijn, zodat het actief blijft, en het moet tot diep in de huid komen, daar waar het nodig is. Dit wordt ook wel bio beschikbaarheid genoemd.

 • Stabiliteit:
  Veel producten met Vitamine C zijn niet stabiel. Traditionele vormen van Vitamine C oxideren gemakkelijk bij blootstelling aan lucht, hitte of water, waardoor de werkzaamheid en dus effectiviteit van de formule sterk wordt verslechterd.
 • Bio beschikbaarheid
  Dit is de belangrijkste uitdaging: om ervoor te zorgen dat Vitamine C vrije radicalen kan neutraliseren, de huid kan verstevigen en verhelderen, moet het daar komen waar dit het meest nodig is. Veel producten met Vitamine C worden niet geoptimaliseerd om tot diep in de huid te komen.

 

Wat maakt het Biolumin-C serum van Dermalogica zo anders? 

 

 

Bij het ontwikkelen van het BioLumin-C Serum, stelden Dermalogica’s huidexperts zich als doel om een product te ontwikkelen dat krachtiger is dan andere Vitamine C serums die op de markt zijn.  De revolutionaire formule zorgt voor maximaal resultaat! Nieuwe technologieën en veelvuldig onderzoek hebben ervoor gezorgd dat we de volle kracht van vitamine C kunnen gebruiken en het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid kunnen versterken om schade te stoppen nog voordat het is aangericht.

Unieke formule 

 • Ultra stabiel:
  Een uniek complex dat bestaat uit twee ultrastabiele vormen van synthetische Vitamine C werken synergetisch en verzekeren langdurige stabiliteit.
 • Verbetert het huideigenbeschermingsmechanisme
  BioLumin-C Serum’s unieke complex werkt samen met het huideigen beschermingsmechanisme. Dit helpt de huid te beschermen tegen oxidatieve stress en de negatieve invloed die dit kan hebben op de huid.
 • Superieure biobeschikbaarheid
  De geavanceerde technologie in BioLumin-C levert meer Vitamine C tot diep in de huid, wat betekent dat meer Vitamine C bio-beschikbaar is om de huid te beschermen. De superieure formule overtreft daardoor andere producten met Vitamine C (inclusief producten die hogere concentraties Vitamine bevatten). Ook bevat het product een AHA, die dode huidcellen op milde wijze van de huid verwijderd, wat de penetratie van het product nog meer bevordert.

Voordelen voor jouw huid

 • Verhelderen
  In de loop van de tijd veroorzaken intrinsieke (natuurlijke) en extrinsieke (milieu) factoren structurele veranderingen in de huid, wat leidt tot ongelijkmatige pigmentatie. Van “ouderdomsvlekken” door UV-schade, tot post-inflammatoire hyperpigmentatie, donkere vlekken zijn geen partij voor Vitamine C. Het stopt namelijk de biochemische reacties die ongelijke pigmentatie veroorzaken, en helpt zo de huid effectief te verhelderen.
 • Verstevigen
  Een ander groot voordeel van Vitamine C is dat het het huidoppervlak vernieuwt. Het stimuleert de productie van stoffen die de huid verstevigen, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.
 • Beschermen
  Dit is waar de antioxidant-eigenschappen van Vitamine C echt een rol spelen. Het is al langer bekend dat Vitamine C helpt om de effecten van oxidatieve stress en vrije radicalen tegen te gaan, door schadelijke moleculen te neutraliseren. Recent onderzoek toont daarnaast aan, dat Vitamine C daadwerkelijk het natuurlijke afweersysteem van je huid verbetert, waardoor deze zichzelf beschermt tegen oxidatieve stress.

Voor wie is het geschikt?
Normale tot verouderde of vroegtijdig verouderde huid.

Hoe gebruik je het?
Breng ’s ochtends en ’s avonds aan op een gereinigd gezicht en hals, voorafgaand aan een moisturizer. Indien je het eenmaal per dag wilt combineren met een ander serum, dan wordt het aangeraden om dit serum in de ochtend te gebruiken.

 


Hoofdingrediënten:

 • Vitamine C complex
  De unieke synergie van twee Vitamine C-moleculen gaat de strijd aan met oxidatieve stress. Ten eerste bestaat dit complex uit Ascorbosilane SP de voordelen van ascorbinezuur, evenals silicium: dat van nature in de huid aanwezig is en een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de huid. Daarnaast bevat dit complex K3 Vita C, een hoogwaardige vorm van Vitamine C die bekend staat om superieure stabiliteit en effectiviteit. We hebben dit complex gecombineerd met Palmitoyl Tripeptide-5, een unieke, synthetische peptide met korte keten, die zijn werking doet met behulp van een innovatieve antiaging technologie. Het resultaat: een heldere, stevige en stralende huid.
 • Melkzuur
  Het belangrijkste voordeel van deze Alpha Hydroxy Acid is exfoliatie: het helpt doffe, dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen. Dit versnelt de celvernieuwing en zorgt voor een gladdere, heldere huid met minder fijne lijntjes en rimpels.
 • Japanse Sophora extract
  Sophora Japonica is afgeleid van de Japanse Pagodeboom. Het is een van de vijftig fundamentele kruiden in de Chinese medicijnkunst. Het bevat flavonoïden (zeer sterke antioxidanten) die de strijd aan gaan met oxidatieve stress en de huid kalmeren.
 • Chiazaadolie
  Chiazaden waren een voedingsbestanddeel in de oude Maya en Azteekse diëten. Tegenwoordig worden de antioxdiant- en hydraterende eigenschappen gebruikt in skincare. Chiazaadolie is rijk aan antioxidanten die de strijd aan gaan met vrije radicalen en bevatten meer dan 60% omega-3 vetzuren – een van de hoogste concentraties in plantaardige vorm!

 

Wil je na het lezen van alle informatie direct starten met BioLumin-C Serum? Dat kan! Hij is vanaf 15 juni bij ons in de winkel en webshop verkrijgbaar.

Volg ons ook op Facebook en Instagram #thepeelingcompany

Online een afspraak inplannen voor een gratis intake kan via de volgende link: Online afspraak maken

Bron tekst: www. dermalogica.nl 

0